Chcete zhubnout a udržet si váhu?

Pokud odpověď na otázku, zní ano, tak neváhejte a objednejte se k nám na úvodní konzultaci.

KUSKUSOVÝ SALÁT S GRANÁTOVÝM JABLKEM

Složení

200 g celozrnného kuskusu v suchém stavu
1 jarní cibulka
10 g čerstvé máty
10 g petrželové natě
1 řapík celeru
½ granátového jablka
1 velká mrkev
25 g mandlových plátků
šťáva z 1 citronu
2 lžíce olivového oleje
sůl

Postup

Jarní cibulku, mátu i petrželovou nať nasekejte nahrubo. Celerový řapík nakrájejte na drobné kostky. Z granátového jablka vyloupejte semínka a mrkev nastrouhejte na tenké plátky pomocí škrabky na brambory (anebo nakrájejte nožem na kostičky). Kuskus zalijte 400 ml vroucí vody, zakryjte pokličkou a nechte odstát po dobu uvedenou na obalu (většinou se jedná o 5–10 minut). Mezitím si na pánvi nasucho opražte mandlové plátky (stačí cca 5 minut na nízkém stupni ohřevu). Uvařený kuskus smíchejte s nasekanou cibulkou, mátou, petrželovou natí, celerem, mrkví, semínky z granátového jablka a opraženými mandlovými plátky. Nakonec přidejte šťávu z 1 citronu a 2 lžíce olivového oleje, osolte podle chuti a vše řádně promíchejte.