RYCHLÝ TUŇÁKOVÝ SALÁT
Složení
150 g libovolných salátových listů (např. rukola, baby špenát, hlávkový salát apod.)
2 lžíce balzamikového octa
250 g rajčat
80 g tuňáka ve vlastní šťávě
10 ml citronové šťávy
10 g lněných semínek (lze použít i jiná semínka – např. slunečnicová, dýňová apod.)
2 vejce
100 g sýru feta
sůl
pepř
Postup
Připravte si 2 misky a natrhejte do nich salátové listy. Do každé porce přidejte 1 lžíci balzamikového octa a promíchejte. Rajčata nakrájejte na menší kousky a rozdělte do misek. Tuňáka vyjměte z konzervy, osušte papírovými utěrkami a rozdělte do misek. Obě porce pokapejte citronovou šťávou a posypte lněnými semínky. Vejce dejte do hrnce s vroucí vodou, ztlumte plamen na mírný stupeň a vejce uvařte podle libosti naměkko (5–6 minut) nebo natvrdo (7–9 minut). Po uvaření vejce oloupejte, rozkrojte na poloviny a rozdělte do obou misek. Nakonec do obou porcí salátu rozdrobte fetu, podle libosti salát dochuťte solí a pepřem a podávejte.